14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele bulgar doreşte un guvern după modelul celui condus de Mario Monti

Preşedintele bulgar doreşte un guvern după modelul celui condus de Mario Monti

Şeful statului bulgar Rosen Plevneliev doreşte formarea unui guvern bulgar alcătuit din tehnocraţi, similar celui condus pentru o perioadă în Italia de către Mario Monti, a declarat el într-un interviu pentru ediţia de luni a ziarului austriac Standard, relatează AFP, conform Mediafax.

“Doresc să lucrăm aşa cum a putut să o facă Monti în Italia, pentru o lungă perioadă. Ar trebui să avem ambiţii mai mari decât organizarea viitoarelor alegeri (prevăzute la 12 mai) şi să oprim din scurt criza”, a apreciat Plevneliev.

“Ar trebui să utilizăm energia pozitivă pe care o regăsim în acest moment pe stradă sau pe Internet, în Bulgaria”, a adăugat el.

Mii de persoane au protestat duminică, din nou, atât la Sofia, cât şi în mai multe alte oraşe, împotriva sărăciei şi corupţiei elitelor politice din ţară, la apelul unor grupuri din cadrul societăţii civile.

Bulgaria este afectată, de patru săptămâni, de manifestaţii zilnice. Premierul conservator Boiko Borisov a demisionat la 20 februarie sub presiunea străzii.

Un nou guvern interimar urmează să fie prezentat marţi, a anunţat Plevneliev. El va intra în funcţiune miercuri, iar în paralel Parlamentul va fi dizolvat.

“Guvernul va fi alcătuit din femei şi bărbaţi care şi-au clădit singuri o reputaţie şi competenţe (…)”, a spus preşedintele bulgar.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă