18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele bulgar, despre exercițiile NATO: Nu au nicio legătură cu ideea unei...

Președintele bulgar, despre exercițiile NATO: Nu au nicio legătură cu ideea unei așa-numite flote a Mării Negre

Exercițiile militare ale NATO din Marea Neagră nu ar avea nicio legătură cu așa-numita flotă a Mării Negre, potrivit unui mesaj de pe Facebook al președintelui bulgar Rumen Radev.

Aceste exerciții nu amenință 'ambarcațiunile, iahturile și turismul', a menționat șeful statului bulgar, care a reamintit că astfel de aplicații militare au loc periodic.

Rumen Radev a avertizat că forțele politice care iau partea la campania electorală din Bulgaria trebuie să știe că problema securității țării 'nu permite incompetență și trebuie să fie discutată cu extremă responsabilitate'.

Comentariile președintelui bulgar survin după ce marți vicepreședintele Adunării Naționale de la Sofia, Krasimir Karakacianov, a afirmat că o prezență militară sporită a forțelor NATO în Marea Neagră ar escalada tensiunile.

Pe 16 februarie, NATO a anunțat o consolidare a prezenței navale în Marea Neagră, în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacție la atitudinea considerată amenințătoare a Rusiei după declanșarea conflictului ucrainean în 2014.

''Astăzi am convenit (…) să sporim prezența navală a NATO în Marea Neagră cu exerciții militare și strângere de informații'', a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o reuniune la Bruxelles a miniștrilor apărării din NATO.

În plus față de prezența sa navală, NATO va efectua și misiuni de supraveghere aeriană și va dispune de trupe desfășurate pe teren în această regiune.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă