14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele american, Donald Trump, consideră votul din Senat asupra reformei sănătății, Obamacare,...

Preşedintele american, Donald Trump, consideră votul din Senat asupra reformei sănătății, Obamacare, drept “un mare pas”

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că votul de marţi din Senat pentru dezbaterea privind abrogarea Obamacare este "un mare pas". Acest subiect divizează majoritatea republicană de luni de zile, potrivit Agerpres.

"A fost un mare pas", a declarat președintele american, care critică de mai multe săptămâni incapacitatea majorității sale de a-și respecta promisiunea și înlocui reforma sistemului de asigurări de sănătate instituită de fostul președinte Barack Obama.

Senatul Statelor Unite a votat la limită, marți, deschiderea dezbaterii asupra abrogării Obamacare, începând câteva zile de discuții în camera superioară a Congresului asupra acestei probleme.

Senatorii, printre care John McCain, diagnosticat cu cancer la creier, au votat în cele din urmă cu 50 de voturi contra 50, votul decisiv al 51-lea aparținându-i vicepreședintelui Mike Pence, așa cum îi permite Constituția în caz de egalitate, amintește AFP.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă