Presă: HBO ar putea plăti 250.000 de dolari, pentru recuperarea documentelor furate de pirații cibernetici

de Roxana Petre , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 23:24, 11 august 2017
Presă: HBO ar putea plăti 250.000 de dolari, pentru recuperarea documentelor furate de pirații cibernetici

 

Canalul american HBO s-ar fi oferit să plătească o răscumpărare în valoare de 250.000 de dolari hackerilor care au spart bazele de date, furând documente confidențiale, între care și scenarii ale serialului „Game of Thrones”, informează Variety, potrivit Agerpres.

Potrivit publicației Variety, HBO s-a oferit să plătească o recompensă, practică des întâlnită în companii atunci când hackerii descoperă vulnerabilități în sistemele informatice. Cu toate acestea, oferta nu pare să-i fi convins pe pirații cibernetici, care solicită o recompensă de mai multe milioane de dolari și care amenință să facă publice documente și informații confidențiale ale canalul american. 

 

Hackeri susțin că au pus mâna pe 1,5 terabiți de date care conțin filme, scenarii, documente personale și alte informații sensibile, potrivit unui filmuleț semnat „M. Smith”, care a circulat pe Internet, în această săptămână. Astfel, hackerii cer „salariul pe șase luni" sau mai mult de șase milioane de dolari.

Canalul a precizat că a cerut ajutorul companiilor de securitate cibernetică și al poliției pentru a răspunde acestui atac. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design