Premierul Scoţiei nu va organiza un nou referendum de independență până la clarificarea deznodământului Brexitului

de Iulia Iancu , 10 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 23:54, 10 octombrie 2017
Premierul Scoţiei nu va organiza un nou referendum de independență până la clarificarea deznodământului Brexitului

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a declarat marți, la încheierea congresului anual al Partidului Naționalist Scoțian (SNP), că nu va organiza un nou referendum de independență cel puțin până când va fi cunoscut deznodământul Brexitului, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

În discursul susținut în ultima zi a congresului desfășurat la Glasgow, Nicola Sturgeon a insistat pe promovarea măsurilor natură economico-socială, dar a asigurat că nu va renunța la 'apărarea independenței' Scoției.

'Mereu am spus că Scoția trebuie să aibă dreptul de a-și alege propriul viitor atunci când termenii Brexitului vor fi clari. Avem mandatul de a da oamenilor această posibilitate de a alege. Însă exercitarea (acestui drept) trebuie să se facă ținând cont de interesele întregii Scoții, iar oamenii doresc în primul rând claritate privind Brexitul', a explicat Nicola Sturgeon.

Înaintea alegerilor anticipate convocate de premierul Theresa May, Nicola Sturgeon a vorbit adesea despre un nou referendum de independență, dar și-a mai nuanțat această poziție după ce în urma acelui scrutin din luna iunie formațiunea SNP a pierdut 21 din cele 56 de mandate pe care le avea în Camera Comunelor.

Comentarii

  • Liberte, fraternite, egalite

    11 octombrie 2017 5:50

    Dacă baba avea un *** ajungea ministru de razboi...

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design