15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremierul olandez refuză să condamne site-ul xenofob al PVV

Premierul olandez refuză să condamne site-ul xenofob al PVV

Premierul olandez Mark Rutte a reafirmat joi că site-ul partidului lui Geert Wilders care face apel la denunţarea est-europenilor este o “iniţiativă a partidului”, în timp ce deputaţii europeni i-au cerut să îl condamane, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

“Guvernul a subliniat mereu că site-ul este iniţiativa unui partid politic, PVV”, Partidul pentru Libertate al liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, afirmă Mark Rutte într-o scrisoare trimisă Camerei inferioare a Parlamentului.

“Site-ul nu reflectă cu nimic vederile sau politica Guvernului în materie de migrare a forţei de muncă din Europa Centrală şi Europa de Est”, afirmă Rutte în textul cosemnat de ministrul olandez al Afacerilor Externe.

Guvernul nu “comentează măsurile partidelor politice”, continuă textul.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie comună în care “condamnă hotărât site-ul de Internet lansat de PVV”, care “aduce atingere liberei circulaţii a persoanelor şi dreptului la nediscriminare”.

Deputaţii i-au cerut “insistent” lui Mark Rutte, care nu a fost prezent la dezbaterea ce a avut loc marţi la Strasbourg, să se “desolidarizeze” de site.

Partidul pentru Libertate (PVV) a înfiinţat la 8 februarie un site care îi îndeamnă pe olandezi să semnaleze problemele pe care le suportă zilnic din partea cetăţenilor din Europa de Est sau Centrală.

Guvernul olandez, care are nevoie de susţinerea PVV pentru a deţine majoritatea parlamentară, a declarat în mai multe rânduri că nu va condamna iniţiativa lui Geert Wilders, argumentând că este vorba despre “site-ul unui partid” şi nu de un site guvernamental.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă