15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremierul norvegiei susține că negocierile privind Brexitul nu se vor încheia probabil...

Premierul norvegiei susține că negocierile privind Brexitul nu se vor încheia probabil la timp

Premierul norvegian Erna Solberg a afirmat, miercuri, că negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se vor încheia, probabil, la termenul stabilit, adică începutul lui 2019, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Cred că majoritatea oamenilor își dau seama că nu vor fi puse la punct toate detaliile, așa încât va fi nevoie de numeroase soluții temporare", a declarat șefa guvernului de la Oslo pentru Reuters.

Norvegia nu face parte din UE, dar urmărește îndeaproape negocierile de „divorț" dintre Marea Britanie și blocul comunitar, întrucât rezultatul va avea un impact important asupra viitoarei sale relații cu Regatul Unit, care este principalul său partener comercial bilateral, notează Reuters.

Negociatorul-șef al blocului comunitar, Michel Barnier, și ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, au lansat oficial pe 19 iunie negocierile pentru o „retragere ordonată” a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prima etapă urmează să fie consacrată găsirii unui acord cu privire la trei dosare stabilite ca priorități de către cei 27: drepturile cetățenilor UE din Marea Britanie și cele ale britanicilor instalați în UE, problema frontierei irlandeze și „reglementarea financiară" sau nota de plată pe care trebuie să o achite Londra pentru angajamentele financiare asumate deja în cadrul proiectelor europene.

Se așteaptă ca Londra să părăsească UE la sfârșitul lunii martie 2019, adică la doi ani după declanșarea oficială a procedurii de ieșire de către premierul Theresa May la 29 martie.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă