14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul nord-irlandez promite sa lupte impotriva "acuzatiilor rauvoitoare"

Premierul nord-irlandez promite sa lupte impotriva “acuzatiilor rauvoitoare”

Premierul nord-irlandez Peter Robinson, care s-a autosuspendat din functie timp de sase saptamani, din cauza unui scandal provocat de sotia sa, s-a declarat nevinovat si a promis sa lupte impotriva "acuzatiilor rauvoitoare" care il vizeaza, scrie NewsIn.

"Este foarte dureros ca, intr-un moment de mare criza personala si de confuzie, trebuie sa ma apar in fata unor acuzatii rauvoitoare si nefondate", a subliniat Robinson intr-un comunicat citit in fata camerelor de televiziune.

Interimatul va fi asigurat de actualul ministru nord-irlandez pentru companii, Arlene Foster, a precizat presedintele William Hay, spre surpriza generala. Partidul Unionist Democrat (DUP) si-a exprimat din nou increderea in liderul sau, Peter Robinson, in cursul diminetii de luni.

Robinson este supus la presiuni dupa ce sotia sa, in varsta de 60 de ani, a fost acuzata ca a comis nereguli financiare acordand sustinere unui tanar cu care avea o legatura extraconjugala. Ea urmeaza sa demisioneze saptamana aceasta din functia de deputat al Parlamentului din Londra si membru al Adunarii regionale nord-irlandeze.

Potrivit BBC, sotia lui Robinson le-ar fi cerut unor oameni de afaceri sa investeasca 50.000 de lire sterline pentru a-si ajuta amantul, pe atunci in varsta de 19 ani, sa deschida un restaurant in 2008.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă