Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat că România va acorda ajutor umanitar Republicii Moldova

de Roxana Petre , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:46, 12 februarie 2016
Foto: Captură Unimedia

Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat, vineri, că România va acorda un ajutor umanitar Republicii Moldova, care constă în produse alimentare pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere social, cât şi păcură pentru a suplini rezervele, în cazul deconectării de la alimentarea cu gaze naturale, informează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Filip a explicat că pachetul umanitar vine în contextul crizei economice şi sociale cu care se confruntă de mai mult timp Republica Moldova. Proiectul este coordonat de un grup de lucru condus de vicepremierul Gheorghe Brega şi că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care au identificat deja persoanele ce vor beneficia de acest ajutor. 

De amintit că, după vizita efectuată la sfârşitul lunii ianuarie la Bucureşti de către premierul Pavel Filip, şeful guvernului de la Bucureşti, Dacian Cioloş, i-a transmis omologului său din Republica Moldova o scrisoare conţinând o serie de "acţiuni decisive" pe care Chişinăul trebuie să le întreprindă pentru crearea condiţiilor necesare transferării primei tranşe de 60 milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro. 

În aceeaşi scrisoare, premierul Cioloş preciza că, "până la acel moment, în spiritul abordării graduale discutate, la nivelul Guvernului României vor fi luate măsurile necesare pentru conturarea unui ajutor de urgenţă (umanitar) pentru Republica Moldova, respectiv pentru intensificarea cooperării sectoriale şi relansarea unor proiecte strategice".

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design