15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremierul croat: Croația va permite trecerea fără piedici a migranților

Premierul croat: Croația va permite trecerea fără piedici a migranților

Migranții vor putea trece fără piedici prin Croația, în drum spre Europa de Vest, a anunțat primul-ministru croat, care  a convocat o reuniune a Consiliului de securitate națională pentru a discuta despre gestionarea crizei migrației, conform Agerpres. 

“Ei (migranții) pot trece prin Croația și lucrăm în acest sens… Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni, indiferent de religia lor și culoarea pielii și să-i conducem spre destinațiile unde doresc să meargă, Germania și Scandinavia. Acești oameni sunt deja aici… dar nu doresc să vină în Croația sau în Ungaria și nu înțeleg care-i problema să-i lăsăm să treacă“, a declarat prim-ministrul Zoran Milanovic. 

Premierul croat a criticat virulent Ungaria, o țară ce și-a închis frontiera pentru migranți. 

“Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă. Construcția de ziduri nu va opri pe nimeni… un gard în Europa secolului XXI nu este un răspuns, ci o amenințare”, a insistat el, referindu-se la gardul din sârmă ghimpată ridicat de Budapesta de-a lungul celor 175 km de frontieră cu Serbia. 

Potrivit ministrului de interne Ranko Ostojic, Croația se așteaptă la sosirea a circa 4.000 de migranți în următoarele zile. De acești migranți se vor ocupa centrele de primire și alte structuri din diferite orașe. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de France Presse și publicat în jurul orei 17.00 GMT, un total de 892 de migranți au sosit în Croația miercuri dintre care 360 au fost trimiși la centrul principal de recepție de la Jezevo, în apropiere de Zagreb. 

“Avem o capacitate de primire de 1.500 de refugiați pe zi, fără a fi nevoie să instalăm corturi”, s-a indicat în acest comunicat, care adaugă că dacă este nevoie, ar putea fi mobilizate resurse suplimentare. 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă