Premierul Coreei de Sud: Regimul de la Phenian va lansa, sâmbătă, o nouă rachetă balistică intercontinentală. Putin: Trebuie să folosim mijloace diplomatice pentru a rezolva situația din Peninsula Coreeană

de Iulia Iancu , 07 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 15:58, 07 septembrie 2017
Premierul Coreei de Sud: Regimul de la Phenian va lansa, sâmbătă, o nouă rachetă balistică intercontinentală. Putin: Trebuie să folosim mijloace diplomatice pentru a rezolva situația din Peninsula Coreeană

Premierul Coreei de Sud, Lee Nak-yon, susține că regimul de la Phenian va lansa sămbătă, 9 septembrie, o rachetă balistică intercontinentală, adăugând că nu mai este mult până ce Coreea de Nord va fi complet nuclearizată, relatează CNN, potrivit Mediafax.

”Situaţia este foarte gravă. Nu a mai rămas mult timp până ce Coreea de Nord va avea un armament nuclear complet. Sunt necesare măsuri speciale pentru a le opri nesăbuinţele”, a declarat prim-ministrul Coreei de Sud.

Tot joi, ultimele componente ale sistemului american antirachetă au ajuns pe teritoriul Coreei de Sud. Este vorba de sistemul antirachetă THAAD, care a fost amplasat la baza din Seongju.

China şi Rusia au protestat puternic împotriva instalării sistemului american de apărare antirachetă, despre care spun că va destabiliza securitatea regională şi va fi folosit pentru a extinde influenţa militară a Washingtonului în Peninsula Coreeană. În plus, China susţine că sistemul afectează propria securitate din cauza radarului performant.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in şi premierul japonez Shinzo Abe sunt de părere că ”este timpul intensificării presiunilor împotriva Coreei de Nord”, din moment ce dialogul cu Phenianul nu dă rezultate.

Intervenind în acest conflict, Vladimir Putin, preşedintele rus, este convins că în Asia de Nord nu va exista niciun conflict în care să se folosească arme de distrugere în masă, a declarat acesta în cadrul Forumului Ecomomic din Est de la Vladivostok, informează Russia Today.

”Sperăm că nu se va ajunge la un conflict în care se vor folosi arme de masă în Asia de nord-est. Există posibilităţi să se obţină un acord la problema diplomatică a Phenianului prin mijloace diplomatice. Acest lucru este posibil şi trebuie făcut”, a afirmat preşedintele rus.

Putin crede în posibilitatea de a rezolva chestiunea problemei din Peninsula Coreeană.

”Trebuie să conlucrăm. Putem face asta şi trebuie să obţinem rezultate pozitive”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Loading...

Comentarii

 • Cocosila

  08 septembrie 2017 15:09

  Cum mai poti deschide sau suna la usa vecinului care te ocheste cu pistolul in semn de salut?

  raspunde comentariului
 • Cocosila

  08 septembrie 2017 15:06

  Diplomatia cade atunci cand vorbesc generalii lui Kim pentru ca prin ei vorbesc armele si pachetelele.Probabil ca daia nici nu au incheiat vreodata acord de pace ci doar armiatitiu in anii 50,in speranta ca se vor inarma si razbuna.Singurele cai diplomatice mai raman Rusia si China.

  raspunde comentariului
 • don kuku

  08 septembrie 2017 12:24

  au incercat ei draga mihaela dar n-au reusit

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design