Postul britanic BBC este anchetat de autoritățile din Thailanda sub acuzația că l-ar fi insultat pe noul lor rege

Postul britanic de televiziune BBC este investigat în Thailanda sub acuzația că l-ar fi defăimat pe noul suveran thailandez, informează joi site-ul ziarului The Independent.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2016 - 09:31

Postul britanic de televiziune BBC este investigat în Thailanda sub acuzația că l-ar fi defăimat pe noul suveran thailandez, informează joi site-ul ziarului The Independent citat de Mediafax.

Acuzațiile au apărut după ce BBC a făcut publică o fotografie a noului suveran, care a produs o controversă în mediul online.

Comportamentul ofensator faţă de un monarh aflat la conducere este considerat un delict major în Thailanda şi poate fi pedepsit cu până la 15 ani de închisoare.

Monarhia constituţională din Thailanda s-a aflat în atenţia publică internaţională încă din 13 octombrie, când fostul rege Bhumibol a murit la vârsta de 88 de ani, după 70 de ani de domnie.

Fiul său, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, a fost proclamat rege. În urma evenimentului de încoronare care a avut loc joi, postul BBC în limba thailandeză a făcut publică o fotografie a acestuia. Aceasta a fost extrem de răspândită în mediul online, iar unii thailandezi au afirmat că fotografia este insultătoare faţă de noul rege.

”Autorităţile trebuie să ancheteze această problemă. Este de datoria lor să investigheze orice acţiune care este împotriva legii”, a declarat ministrul Apărării Prawit Wongsuwan.

Postul BBC a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...