11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPoroșenko: Ucraina va ancheta presupusa livrare de motoare de rachete către Coreea...

Poroșenko: Ucraina va ancheta presupusa livrare de motoare de rachete către Coreea de Nord

 Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat, miercuri, că Ucraina va ancheta presupusa livrare a unor motoare destinate echipării rachetelor către Coreea de Nord, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Este puțin important faptul că acuzațiile făcute contra Ucrainei sunt absurde; în calitate de parteneri responsabili, noi trebuie să verificăm atent informațiile publicate de The New York Times cu privire la presupusa livrare de motoare de rachete sau de tehnologii relevante Coreei de Nord. Iată de ce am ordonat imediat desfășurarea unei anchete aprofundate și complete asupra situației și elaborarea concluziilor în trei zile'', a scris Poroșenko, pe contul său de Facebook.


Potrivit lui Petro Poroșenko, ancheta va permite să se „confirme” că acuzațiile contra Kievului sunt „invenții”. Totodată, liderul ucrainean a calificat informațiile drept știri false, „nefondate”.

Într-un interviu acordat luni cotidianului The New York Times, grupul de reflecție Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS) a afirmat că este „probabil” ca motoarele de rachete nord-coreene să provină din Ucraina.

 Kievul a respins ferm aceste acuzații, dând asigurări că Ucraina nu a furnizat motoare de rachete sau alte tehnologii balistice Coreei de Nord și denunțând o campanie a serviciilor secrete ruse „pentru a acoperi participarea lor la programele nucleare și balistice nord-coreene”.



 

Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă