Popularitatea lui Donald Trump, în scădere drastică, potrivit unui nou sondaj Gallup

de Gabriel Mihai , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 09:48, 20 martie 2017
Popularitatea lui Donald Trump, în scădere drastică, potrivit unui nou sondaj Gallup

Cota de popularitatea a președintelui american Donald Trump a scăzut la 37%, potrivit unui nou sondaj Gallup citat de către DPA.

În același timp, proporția celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Comparativ, la începutul președinției lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup. Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1500 de adulți, cu o marjă de eroare de 3%.

Chiar înainte de investirea în funcție, Donald Trump avea o cotă de 40%, aproape jumătatea decât cea a predecesorului său Barack Obama.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept "știri false" într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferințe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup și Pew Research indicau 40% și respectiv 39%. Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeași cotă la 48%, menționează DPA.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design