14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPompierii nu pot controla incendiile din Grecia. Noi focare au izbucnit în...

Pompierii nu pot controla incendiile din Grecia. Noi focare au izbucnit în Peloponez. Au fost evacuate zone turistice și mănăstiri

Pompierii greci nu pot în continuare să controleze incendiile declanșate în regiunea Attica și în insula Zakynthos, cu aproape 300 de efective luptând să stingă flăcările, în timp ce luni după-amiază au izbucnit alte focare în Peloponez, relatează agențiile EFE și AFP citate de Agerpres.

Potrivit Serviciului Național al Pompierilor, în ultimele 12 ore pompierii au fost nevoiți să combată 29 de incendii de pădure în diferite puncte ale țării.

Incendiilor din Attica, declanșate duminică după amiază și celor din insula Zakynthos, li s-au adăugat alte focare izbucnite în regiunea Amaliadas și Pirgos, din Peloponezeul occidental, și în insula Kefalonia din marea Ionică.

La incendiile din Peloponez au fost mobilizați 50 de pompieri, 25 de vehicule și patru mijloace aeriene.

Între timp, incendiul declanșat duminică după amiază în regiunea Kalamos, la circa 40 de km nord-est de Atena a fost controlat, cu reizbucnirea izolată de mici focare. Duminică flăcările au mistuit sute de hectare de pini și au distrus sau au avariat circa 20 de case din această localitate.

Stingerea incendiilor din Attica, care afectează localitățile Varnavas și Kapandriti, este însă mai complicată din cauza vânturilor care intensifică flăcările și zonei forestale cu dificultate de acces.

Mai multe campinguri și mănăstiri au fost evacuate ca măsură preventivă, a informat Protecția Civilă.

Situația este critică și în Zakynthos, unde flăcările răvășesc de patru zile această insulă turistică și unde a fost declarată starea de urgență.

Autoritățile locale pornesc de la premisa că incendiile au fost provocate, având în vedere că focarele izbucnesc aproape simultan în diferite puncte ale insulei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă