15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliticienii de la Berlin sunt îngrijorați de creșterea influenței regimului ERDOGAN asupra...

Politicienii de la Berlin sunt îngrijorați de creșterea influenței regimului ERDOGAN asupra turcilor din Germania

Politicieni germani și-au exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu influența tot mai mare a regimului de la Ankare asupra persoanelor cu origini turce care locuiesc în Germania, transmite Reuters citată de Agerpres.

Germania s-a confruntat cu violențe în trecut între naționaliști turci și militanți kurzi, iar acum oficialii se tem că tensiunile din societatea turcă după tentativa de lovitură de stat de luna trecută s-ar putea extinde și pe teritoriul țării lor.

Sute de mii de demonstranți din comunitatea turcă din Germania au manifestat duminica trecută în orașul Koln pentru a-și arăta sprijinul față de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un marș care a amplificat tensiunile dintre Ankara și Berlin.

“Persoanele cu origini turce care locuiesc aici trebuie să se supună legilor și obiceiurilor noastre”, a declarat duminică, pentru Funke Media Group, Volker Kauder, aliat al cancelarului Angela Merkel.

“Prin urmare, urmăresc cu îngrijorare încercările guvernului turc și ale partidului de guvernământ AKP de a influența persoanele cu origine turce care locuiesc în Germania”, a adăugat el.

Bernd Riexinger, co-lider al Partidului Stângii (radical), a atras de asemenea atenția în legătură cu tensiunile tot mai mari în rândul populației turce din Germania.

“Susținătorii lui Erdogan exercită deja destulă presiune asupra disidenților din Germania. Acest lucru trebuie să înceteze. Nu trebuie să existe amenințări printre noi”, a spus el.

În Germania locuiesc aproximativ trei milioane de persoane de origine turcă. La ultimele alegerile naționale din Turcia, 60% dintre ei au votat pentru partidul aflat la guvernare, AKP, conform organizației Comunitățile Turce din Germania.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă