20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPoliția franceză evacuează, marți, aproximativ o mie de imigranți africani și afgani

Poliția franceză evacuează, marți, aproximativ o mie de imigranți africani și afgani

Autoritățile franceze au evacuat, marți, peste o mie de imigranți africani şi afgani dintr-o tabară de refugiaţi aflată în nord-estul Parisului, a anunţat poliţia franceză, notează site-ul Le Parisien, potrivit Mediafax.

Traficul în zonă a fost întrerupt, pentru a permite strângerea în siguranţă a corturilor instalate de către imigranţi între diferitele drumuri de acces către capitala Franţei. Autostrada A1 se află în vecinătatea taberei de refugiaţi din Porte de La Chapelle.

Sute de afgani şi sudanezi se află de câteva săptămâni în aceste locuinţe improvizate, care "prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea şi siguranţa ocupanţilor, dar şi a cetăţenilor francezi", potrivit poliţiei.

"Ne-au anunţat că ne vor muta în case. Nu ştiu unde, dar este un lucru bun. Dorm în stradă de o lună, iar alţii au şi trei luni de când sunt aici", a declarat Said, un refugiat sudanez.

O operaţiune similară a avut loc în luna noiembrie, când mii de imigranţi au fost evacuaţi dintr-o tabără amplasată ilegal în capitala Franţei. Zonele în care se adăpostesc refugiaţi s-au dublat după închiderea taberei din Calais, în nordul Franţei.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă