14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPhilip Hammond: tot mai mulți miniștri britanici înțeleg că este nevoie de...

Philip Hammond: tot mai mulți miniștri britanici înțeleg că este nevoie de o perioadă de tranziție pentru Brexit

Miniștrii Cabinetului de la Londra încep să fie convinși asupra necesității unei perioade de tranziție pentru Brexit, pentru a se diminua astfel impactul negativ al perturbărilor ce vor rezulta în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat duminică la BBC ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond.

Demnitarul este considerat unul dintre susținătorii așa-numitului „soft Brexit”, adică al menținerii unei legături cât mai strânse cu UE, mai ales la capitolul comercial, ceea ce ar presupune însă concesii din partea Londrei în demersul de limitare a imigrației.

''Cu cinci săptămâni în urmă, ideea unei perioade de tranziție era aproape un concept nou. Dar acum cred că aproape toți membrii Cabinetului acceptă că va exista o anumită tranziție'', a spus Hammond.

Într-o primă reacție după această declarație, ministrul britanic al Comerțului, Liam Fox, a spus tot la BBC că ar fi de acord cu o perioadă de tranziție în procesul ieșirii din UE, dar cu condiția să fie stabilită o limită clară de timp pentru o asemenea perioadă și UE să accepte libertatea Marii Britanii de a-și negocia propriile acorduri comerciale.

Liam Fox a apreciat însă că ar fi o ''nebunie'' ca Guvernul de la Londra să meargă la negocierile privind condițiile ieșirii din UE fără să fie pregătit să accepte și o părăsire a blocului comunitar fără niciun acord cu acesta. El a subliniat că statelor UE trebuie să li se transmită mesajul că Marea Britanie preferă mai degrabă lipsa unui acord decât un acord prost.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă