Peste 135 de sirieni au murit în prima săptămână de la intrarea în vigoare a acordului pentru pace

de Roxana Petre , 05 martie 2016 - stire actualizata la ora 16:08, 05 martie 2016
Peste 135 de sirieni au murit în prima săptămână de la intrarea în vigoare a acordului pentru pace

Peste 135 de persoane au murit, în prima săptămână de la intrarea în vigoare a armistițiului pentru încetarea focului în Siria, potrivit Observatorul ui Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agențiile de presă internaționale, informează Agerpres.

Potrivit OSDO, între victime sunt și 45 de luptători din facţiuni rebele şi islamiste şi 32 de civili, dintre care şapte minori şi şapte femei. Totodată, cifra îi include şi pe cei 25 de membri ai forţelor loiale regimului sirian şi 33 de membri ai miliţiilor intitulate Unităţile de Protecţie ale Poporului Kurd, Frontul al-Nosra (filiala Al Qaida în Siria) şi din alte grupări armate islamiste. 

Majoritatea şi-au pierdut viaţa în bombardamente şi în confruntări armate care au avut loc în perioada 27 februarie - 4 martie în zone în care se presupune că acordul de încetare a focului ar trebui să fie în vigoare: provincia Latakia, Goutha occidentală şi orientală (la periferia Damascului) şi provincia Alep (nord). Decese au fost înregistrate şi în sudul provinciilor Homs şi Hama (ambele situate în centrul ţării), în vestul provinciei Idleb şi în est, la Deraa. 

Totodată, OSDO a informat că 552 de persoane şi-au pierdut viaţa în intervalul de tip 27 februarie - 4 martie în zone care nu intră sub incidenţa armistiţiului şi care sunt controlate în marea lor majoritate de gruparea teroristă Stat Islamic. Este vorba despre provincia Al Raqqa (est), a cărei capitală este principalul fief al grupării Stat Islamic în Siria, şi despre câteva zone din Alep şi de la periferia Damascului, în Hama şi Homs. Printre cei 552 de morţi se află 58 de civili, 89 de reprezentanţi ai regimului sirian şi 282 de terorişti din Stat Islamic. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design