Peste 100 de deținuți periculoși au evadat din Insulele Virgine Britanice în timpul uraganului Irma

de Mihai Diac , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:30, 12 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Guvernul de la Londra a recunoscut, marți, că peste 100 de deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice (IVB) după trecerea uraganului Irma, soldată cu nouă morți în teritoriile din Caraibe, potrivit unui nou bilanț, informează AFP citată de Agerpres.

"Închisoarea a fost avariată și peste 100 de deținuți extrem de periculoși au evadat", a declarat Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, în fața Parlamentului de la Londra.

Situația riscă să genereze "un colaps al legii și ordinii în Insulele Virgine Britanice" (IVB), a adăugat el.

Duncan a adăugat că în zonă a fost trimis personal militar pentru a asigura securitatea, însă nu a oferit detalii cu privire la numărul deținuților evadați.

Pe de altă parte, cotidianul britanic Daily Telegraph a citat marți un document guvernamental care sugerează că 60 de deținuți încă nu au fost găsiți.

"Lucrăm împreună cu (responsabilii din) Sfânta Lucia și cu autoritățile din IVB pentru a asigura transferul în Sfânta Lucia a 40 de deținuți periculoși care au scăpat din IVB", se indică în nota de la o reuniune guvernamentală.

Uraganul Irma a ucis nouă persoane în teritoriile britanice din Caraibe, a declarat Alan Duncan, după ce un bilanț anterior indica șase victime.

Cinci persoane au murit în Insulele Virgine Britanice și patru în Anguilla, unde a fost înregistrat un singur deces.

Comentarii

  • Olga Khan

    13 septembrie 2017 1:16

    De ce n-au cerut lui Bush sa le primeasca in Casa Alba sau pe fermele personale din Texas sinistratii de la Katrina?Chiar, de cand cer victimele oricarui dezastru presedintelui ce sa faca cu ei??? E cam groasa gluma democrata, parca Clinton le ducea undeva sau alt presedinte. Vor mai fi uragane si dupa Trump si sa vedem ce le va face acel brav presedinte!!! Mi-e sila de asa ceva ...

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design