20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPentagonul va închiria un apartament în Trump Tower pentru valiza nucleară care...

Pentagonul va închiria un apartament în Trump Tower pentru valiza nucleară care să fie la dispoziția președintelui SUA

Departamentul american al Apărării este în curs de finalizare a unui contract de închiriere a unui apartament privat din clădirea Trump Tower, din New York, informează sâmbătă Reuters citată de site-ul deschide.md.

Apartamentul ales de Pentagon va fi folosit de Oficiul Militar al Casei Albe, care transportă şi păzeşte valiza cu codurile nucleare, se arată într-o scrisoare a Pentagonului.

Pe lângă faptul că se ocupă de valiza ce conţine codurile nucleare, Oficiul îi asigură şefului statului linii de comunicare securizate.

Casa Albă, Secret Service şi Departamentul Apărării nu au comentat dacă aranjamente similare au fost făcute şi în cazul altor proprietăţi frecventate de Trump – Mar-a-lago, din Florida, şi Clubul Naţional de Golf Trump, din Bedminster, New Jersey, unde preşedintele îşi petrece acest weekend.

Într-o scrisoare transmisă membrei Camerei Reprezentanţilor Jackie Speier (democrată), din Comisia pentru Servicii Armate şi din Comisia pentru Informaţii ale camerei inferioare a Congresului, un oficial din Pentagon, James MacStravic, a precizat că apartamentului este “proprietate privată, iar (…) negocierile de închiriere au fost purtate numai cu reprezentanţii proprietarului”.

MacStravic, care a scris că “îndeplineşte temporar îndatoririle de subsecretar al Apărării pentru Achiziţii, Tehnologie şi Logistică”, a declarat că orice închiriere a unui spaţiu la care chiria anuală depăşeşte un milion de dolari trebuie aprobată de biroul său.  

El şi-a dat acordul pentru apartamentul din Trump Tower după ce s-a consultat cu Oficiul Militar al Casei Albe şi alţi oficiali.

Autorităţile au refuzat să dezvăluie costul chiriei sau cine este proprietarul apartamentului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă