15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPatronul Facebook, Mark Zuckerberg, face turul Statelor Unite. Se presupune că ar...

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, face turul Statelor Unite. Se presupune că ar putea candida în alegeri

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a început un tur al Statelor Unite pentru a afla care sunt ''speranțele și problemele'' americanilor, informează luni AFP citată de Agerpres.

Inițiativa lui Zuckerberg duce cu gândul la o campanie electorală, dar el evită să confirme că ar aspira la vreun mandat.

Mark Zuckerberg, care are 33 de ani și conduce cea mai mare rețea socială din lume, cu o avere estimată la aproape 62 de miliarde dolari, a publicat recent imagini din călătoria sa în Rhode Island și Maine sau în compania soției sale, Priscila, alimentând speculațiile cu privire la o posibilă candidatură a sa la prezidențiale.

''Scopul meu în acest an este de a vizita fiecare stat (federat) în care nu am petrecut timp, pentru a mă informa în legătură cu speranțele și problemele oamenilor și pentru a afla ce cred ei despre munca și comunitățile lor'', a scris Zuckerberg duminică pe pagina sa de Facebook.

''Unii se întreabă dacă obiectivul pe care mi l-am fixat înseamnă că voi candida la un mandat electoral. Nu știu'', a spus el, explicând că vrea să înțeleagă cum să-și folosească cel mai bine averea, pe care a direcționat-o parțial în scopuri filantropice.

În postarea de duminică, Mark Zuckerberg spune că a întâlnit foști dependenți de droguri, tineri infractori încarcerați sau responsabili ai unor comunități defavorizate. Din aceste întâlniri, spune el, aflat că ''relațiile noastre ne modelează mai mult decât ne gândim'' și că rețelele sociale — online sau nu — sunt importante.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă