21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPaşcu: România nu a găzduit închisori secrete ale CIA

Paşcu: România nu a găzduit închisori secrete ale CIA

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu spune că România nu a găzduit centre secrete de detenţie ale CIA, reacţia sa venind după ce presa americană a susţinut că deţinuţii care au dat informaţii esenţiale despre Osama ben Laden ar fi fost interogaţi în baze clandestine din România şi Polonia, scrie Mediafax.

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu, în prezent vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a apreciat, la RFI, referitor la subiectul privind centrele CIA, că există multe “speculaţii”.

“Eu unul am fost vizat că personal, fără cunoştinţa conducerii statului român, a Guvernului, a armatei, am organizat această chestiune, prin relaţiile mele personale cu CIA. Există multe speculaţii aici”, a declarat Paşcu.

El a menţionat că, din informaţiile sale, România nu a găzduit închisori secrete.

Cert este că în Polonia, din câte ştiu, a existat o asemenea bază, în timp ce în România n-a existat“, a afirmat fostul ministru, potrivit RFI.

“Eu am fost ministru al Apărării. Bineînţeles că nu tot ce se organiza – mai ales că asta era o operaţiune care ţinea de servicii – trebuia să cunoască şi ministrul Apărării, dar, în orice caz, eu îi cred pe cei doi preşedinţi când au negat existenţa unor asemenea centre pe teritoriul României. Am discutat şi eu cu oameni care au fost implicaţi şi care mi-au spus că asemenea centre n-au existat în România”, a spus Ioan Mircea Paşcu.

Membrii al-Qaida care au furnizat informaţii ce au condus în final la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, a relatat CBS News.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă