9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialHaaretz: Partidul Social Democrat din Austria încetează colaborarea cu consultantul politic Tal...

Haaretz: Partidul Social Democrat din Austria încetează colaborarea cu consultantul politic Tal Silberstein plasat, luni, împreună cu afaceristul Beny Steinmetz, în arest preventiv

Partidul Social Democrat din Austria, condus de cancelarul Christian Kern, a decis să se distanțeze de consilierul politic israelian Tal Silberstein, reţinut, luni dimineaţă, și plasat în arest preventiv pentru patru zile, în Israel, alături de omul de afaceri Beny Steinmetz, potrivit publicaţiei Haaretz

"Tal Silberstein a consiliat mai mulți membri ai Partidului Social-Democrat austriac şi a făcut cercetări sociologice în domeniul sondajelor", a scris agenţia de presă APA-OTS, citând managerul de campanie al formaţiunii, Georg Niedermuhlbichler. "SPOe încetează colaborarea cu Silberstein cu efect imediat", a adăugat el, potrivit News.ro.

Steinmetz și Silberstein sunt acuzați de fals, uz de fals, spălare de bani și abuz de încredere, dar și de obstrucţionarea justiţiei.

Poliţia din Israel îi acuză că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, precum și afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.





Cei doi reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implica zeci de milioane de dolari, scrie Haaretz.

Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri. Plasarea lui Steinmetz în arest la domiciliu, în decembrie, a fost condiţionată de acordul său de a rămâne în Israel timp de 180 de zile şi de a depune o garanţie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari). 

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit. 

În România. Tal Silberstein și Beny Steinmetz sunt implicați, alături de Călin Popescu Tăriceanu, în proceduri nelegale de retrocedare și de vânzare-cumpărare a unor terenuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă