10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentul britanic a aprobat declanșarea Brexitului. Amendamentele propuse de Camera Lorzilor au...

Parlamentul britanic a aprobat declanșarea Brexitului. Amendamentele propuse de Camera Lorzilor au fost respinse

Deputații britanici au votat, luni, proiectul de lege care autorizează Executivul condus de Theresa May să declanșeze Brexitul. Cu toate acestea, amendamentul Camerei Lorzilor, care viza protejarea cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie, cât cel care acorda Parlamentului ultimul cuvânt în declanșarea ieșirii țării din UE, au fost respinse, informează presa internațională, citată de Mediafax.

 

Parlamentarii britanici au respins, luni, amendamentele aduse de Camera Lorzilor planului privind ieşirea Marii Britanii din UE în forma prezentată de Guvernul Theresa May, relatează CNN. Pe de altă parte, prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că va căuta să obţină dreptul de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei, adăugând că este de părere că referendumul ar trebui organizat între toamna anului 2018 şi primăvara lui 2019, notează cotidianul The Independent.

Amendamentul care viza protejarea celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Regatul Unit a fost respins cu 335 de voturi la 287. Al doilea amendament, prin care se acorda Parlamentului ultimul cuvânt în privinţa Brexitului, a fost respins cu 331 la 286, informează CNN.

Anterior, Camera superioară a Parlamentului britanic a aprobat cu 366 de voturi favorabile şi 268 împotrivă următorul amendament: acordul Londrei cu UE privind condiţiile ieşirii din Blocul comunitar şi termenii viitoarei relaţii bilaterale ori lipsa unui acord (în cazul eşecului negocierilor) trebuie aprobate de Parlamentul britanic înainte de Parlamentul European.

Săptămâna trecută, Camera Lorzilor a respins planul privind ieşirea din Uniunea Europeană în forma prezentată de Guvernul Theresa May, introducând un amendament în sensul protejării cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, în ceea ce a fost prima înfrângere suferită de Guvernul Theresa May, astfel că proiectul va reveni în Camera Comunelor.

Deputaţii au respins cu cu 335 de voturi la 287 primul amendament al Camerei Lorzilor ce viza protejarea celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Regatul Unit. Ei au procedat la fel şi cu cel de-al doilea amendament, care acorda parlamentului ultimul cuvânt în privinţa acordului final cu Bruxelles-ul, 331 votând contra faţă de 286 în favoarea acestuia.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă