11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc face apel la mediere internațională în relațiile cu Coreea de...

Papa Francisc face apel la mediere internațională în relațiile cu Coreea de Nord. “Sunt atâţia mediatori care îşi oferă sprijinul, cum ar fi Norvegia, de exemplu”

Papa Francisc a făcut un apel la mediere internaţională pentru detensionarea relaţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord. Suveranul Pontif a avertizat că această criză riscă să se transforme într-un război devastator, care va distruge "o bună parte din omenire".

Suveranul Pontif a sugerat că Norvegia este "deja dispusă să ajute" în soluţionarea crizei produse de programul nuclear al Phenianului.

"Sunt atâţia mediatori care îşi oferă sprijinul, cum ar fi Norvegia, de exemplu", le-a spus Papa Francisc reporterilor care îl însoţeau în avion la întoarcerea din vizita făcută în Egipt. Papa a precizat că situaţia devine "prea fierbinte" şi că o opţiune este "calea negocierilor, a soluţiei diplomatice".

Comentariile sale au fost făcute după ce Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică, test despre care SUA şi Coreea de Sud spun că a fost un eşec, racheta explodând la scurt timp de la lansare. În 2003 au început negocieri menite să soluţioneze îngrijorările provocate de programul nuclear nord-coreean, fiind implicate cele două state coreeene, SUA, China, Japonia şi Rusia, însă Phenianul s-a retras de la discuţii în 2009.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă