12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc critică SUA pentru felul în care și-a denumit cea mai...

Papa Francisc critică SUA pentru felul în care și-a denumit cea mai puternică bombă nenucleară

Papa Francisc a criticat sâmbătă denumirea de "Mamă a Tuturor Bombelor" utilizată de SUA pentru cea mai mare bombă nenucleară a armatei americane, informează Reuters citată de Agerpres.

Suveranul Pontif a declarat că nu ar trebui folosit cuvântul "mamă" ca referire la o armă mortală.

Aviația americană a aruncat o astfel de bombă, intitulată oficial GBU-43 Massive Ordnance Air Blast (MOAB), asupra unor presupuși luptători ai grupării Stat Islamic în estul Afganistanului, luna trecută. Porecla a fost utilizată pe scară largă în briefinguri și informări asupra atacului.

"Mi-a fost rușine când am auzit numele", a spus Papa Francisc sâmbătă la o audiență de studenți. "O mamă dă viață și aceasta dă moarte, iar noi numim acest dispozitiv o mamă. Ce se întâmplă?", a întrebat Suveranul Pontif.

Papa Francisc urmează să se întâlnească pe 24 mai cu președintele american Donald Trump într-o întrevedere potențial incomodă date fiind pozițiile lor contrare privind imigrația, refugiații și schimbările climatice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă