Papa Francisc: o "prietenie sănătoasă" între un slujitor al bisericii şi o femeie este un lucru bun

de Carla Popa , 18 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:16, 18 februarie 2016
Papa Francisc: o "prietenie sănătoasă" între un slujitor al bisericii şi o femeie este un lucru bun

Papa Francisc a afirmat că o "prietenie sănătoasă" între un slujitor al bisericii, inclusiv un papă, şi o femeie este un lucru bun, atâta vreme cât nu este vorba de o legătură sexuală, transmite AFP, precizând că Suveranul Pontif a făcut aceste aprecieri ca reacţie la informaţiile apărute recent despre prietenia ''intensă'' dintre Papa Ioan Paul al II-lea şi Anna Teresa Tymieniecka, o femeie teolog americană. 

Potrivit Agerpres, la conferinţa de presă ţinută în avionul cu care revenea la Vatican după o vizită în Mexic, Papa Francisc spus că a "avut cunoştinţă" de acea prietenie foarte puternică şi de bogatul schimb de scrisori dintre cei doi. "Nu trebuie să ne speriem" de acest aspect şi orice preot - chiar şi un papă - are nevoie să ştie ce cred femeile despre anumite subiecte.''Prietenia cu o femeie nu este un păcat. O legătură amoroasă este însă un păcat", a spus el, referindu-se la legătura dintre un slujitor al Bisericii şi o femeie. 

"Îmi place să primesc sfatul unei femei". ''Nu s-a înţeles încă tot binele, în ajutor şi sfaturi, pe care îl poate aduce o femeie unui preot, Bisericii", a adăugat Papa Francisc. "Ceva lipseşte unui bărbat care nu ştie să aibă o relaţie corectă cu o femeie", iar "misoginii sunt nişte bolnavi", a menţionat Papa Bergoglio, în context. 

Comentarii

  • papa nu vorbeste decit de ...povesti frumoase . daca este calugar sa stea in biserica si nu are ce cauta prietenii sanatoase cu femei!

    18 februarie 2016 22:32

    VORBESTE SI -PAPA- ca..... de ce sa vorbeasca si el . Sunt plini de homosexuali si fuge de Europa ca sa se afilieze cu un patriarch care are o etica clara anti -homosexualitate . PENTRU CIT DE NAIVI NE CREDE PAPA ARGENTINIAN CU ROCADELE LUI HAVANEZE ! !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design