Organizația Medici fără Frontiere oprește acțiunile de SALVARE în Mediterana

de Mihai Diac , 06 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 12:54, 06 ianuarie 2016
Foto: Arhivă

Organizația Medici fără Frontiere (MfF) a anunțat încetarea operațiunilor sale de salvare în Marea Mediterană, declanșate anul trecut în ajutorul migranților și refugiaților care întreprind traversarea plină de riscuri spre Europa, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În ultimele opt luni, cele trei nave ale MfF au întreprins 120 de operațiuni pe mare, salvând 20.129 de persoane, se precizează într-un comunicat al organizației. Cel puțin 3.771 de migranți au murit în 2015 în tentativa de traversare a Mediteranei spre continentul european, arată cifrele Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM). 

Citește si: Un avion cu solicitanți de azil expulzați din Germania a aterizat în Afganistan

'Rămânem absolut convinși de importanța operațiunilor de căutare pentru salvarea de vieți. Noi suntem medici, iar operațiunile de căutare și salvare nu ar trebui să fie munca noastră', a explicat Stefano Argenziano, responsabilul operațiunilor legate de migrații al MfF. 'Sperăm sincer că resursele europene vor fi suficiente în 2016 și că nu va mai fi nevoie de navele noastre', a adăugat el. 

Organizația afirmă totuși că va rămâne mobilizată pentru cazul în care Uniunea Europeană nu își va îndeplini obligațiile de salvare pe mare. Totodată, MfF cheamă statele europene să se pună de acord asupra unei modalități de a le permite solicitanților de azil să ajungă în Uniunea Europeană în mod legal și securizat, fără a mai cădea în plasa rețelelor de traficanți. 

 

Citește si: Peste 50 de migranți din Iran și Irak sunt cazați în Satul de Vacanţă din Mamaia

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design