Operațiune antiteroristă în Franța. Cinci suspecți au fost arestați. Au fost confiscate arme automate

de Mihai Diac , 02 mai 2017 - stire actualizata la ora 21:31, 02 mai 2017
Foto: Arhivă

Patru bărbați și o femeie au fost arestați marți în mai multe regiuni ale Franței, în cadrul unei operațiuni antiteroriste, informează AFP citată de Agerpres.

Forțele de ordine au confiscat mai multe arme, temându-se de o posibilă acțiune violentă.

Arestările au avut loc în special în apropiere de Rouen (nord-vest), la Roanne (centru) și Villeneuve d'Ascq (nord). S-au găsit două pistoale și două mitraliere în cursul perchezițiilor, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Aceste arme erau deținute legal de un apropiat al unuia dintre suspecți, au indicat două surse apropiate anchetei. Acești doi bărbați se află printre cei aflați în custodia poliției.

Cei mai mulți dintre suspecți sunt născuți în anii '90. Arestările au avut loc în cadrul unei anchete preliminare deschise la parchetul antiterorist în luna martie în urma unor informații, a precizat sursa judiciară.

Unii dintre cei arestați mențineau legătura pe internet și prin intermediul rețelelor de socializare, iar unele dintre mesajele trimise de aceștia au indicat posibilitatea unei acțiuni violente, a adăugat o sursă apropiată anchetei.

În seara zilei de 20 aprilie, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, un bărbat a deschis focul pe Champs-Elysées asupra unor polițiști, omorându-l pe unul dintre ei. Agresorul, care a afirmat că aparține Statului Islamic (SI), a fost ucis.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design