21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialONU trimite o unitate specială în Libia

ONU trimite o unitate specială în Libia

ONU a decis să trimită o unitate specială de 235 de militari în Libia pentru a-şi proteja personalul şi instalaţiile de la faţa locului, din cauza lipsei de securitate în creştere în ţară, transmite Mediafax.

Conform ambasadorului chinez la ONU Liu Jieyi, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat o cerere scrisă a secretarului general Ban Ki-moon.

În această scrisoare, Ban a subliniat că personalul ONU din Libia este “sub o ameninţare ridicată de atac” din cauza tensiunilor de la Tripoli şi “în lipsa forţelor de securitate naţionale de încredere”.

Forţa de protecţie, ai cărei membri vor veni din misiuni de menţinere a păcii ale ONU, va păzi sediul Naţiunilor Unite de la Tripoli. “Vor juca un rol în descurajarea oricăror extremişti care sunt ostili personalului străin”, a adăugat scrisoarea.

Cei 235 de militari vor putea de asemenea ajuta la evacuarea, în caz de nevoie, a celor 200 de membri ai Misiunii ONU în Libia (UNSMIL).

Ambasadele străine şi-au sporit securitatea în urma atacului împotriva consulatului american de la Benghazi, care s-a soldat cu patru morţi printre care ambasadorul american în septembrie 2012. Ambasada Franţei şi cea a Emiratelor Arabe Unite la Tripoli au fost ulterior ţintele unor atacuri.

Citeşte şi: Răpiri la Tripoli

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă