23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialONU pregătește noi sancțiuni asupra Coreii de Nord, după ultimul ei test...

ONU pregătește noi sancțiuni asupra Coreii de Nord, după ultimul ei test nuclear

Un proiect de rezoluţie ONU privind noi sancţiuni asupra Coreei de Nord este negociat în această săptămână la Washington, a anunţat ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, informează, luni, AFP.

Noile sancțiuni intervin după ce regimul de la Phenian ar fi testat o bombă cu hidrogen, cea mai puternică armă a ei de până în acest moment.

Proiectul referitor la noile sancțuni va fi supus la vot, lunea viitoare, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Dintre membrii acestuia, Franţa, Marea Britanie şi Japonia par deja favorabile ideii unor noi sancţiuni. 

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit luni, în sesiune de urgenţă, pentru a analiza cel mai recent test nuclear nord-coreean şi pentru a studia posibilitatea unei noi runde de sancţiuni internaţionale vizând Phenianul.

Ambasadoarea SUA a declarat în şedinţă că este timpul ca ON să impună “cele mai dure măsuri posibil” regimului comunist, pentru că “destul este destul”. Ea mai atras atenţia că Phenianul “cerşeşte războiul”.

Ambasadorul rus, Vassili Nebenzia, a subliniat că soluţiile militare nu pot rezolva problemele din Peninsula Coreea şi a avertizat în legătură cu “necesitatea urgentă” ca părţile să aibă “capul limpede” şi să se abţină “de la orice acţiune care ar putea duce la o escaladare a tensiunilor”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă