8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialONU declară încheiată foametea din Somalia

ONU declară încheiată foametea din Somalia

ONU a anunţat că foametea s-a încheiat, vineri, în Somalia, la mai mult de şase luni de la decretarea acesteia în ţară, avertizând însă asupra persistenţei situaţiei de urgenţă, relatează AFP şi Mediafax.

Aproximativ o treime din populaţie are nevoie în continuare de ajutor de urgenţă în această ţară devastată de războiul civil, se arată într-un comunicat al Unităţii de analiză a ONU privind securitatea alimentară din Somalia (FSNAU) şi al Reţelei de alertă americană privind foametea (FEWS NET).

“Combinaţia între creşterea masivă a asistenţei umanitare şi o recoltă excepţională a contribuit la ameliorarea situaţiei umanitare”, a adăugat textul.

Trei regiuni rămân în continuare vizate de foamete: Shabelle Mijlociu (sud), Afgoye, cea mai mare tabără din lume de persoane strămutate, şi taberele situate în capitala Mogadishu. De acum situaţia s-a ameliorat, iar aceste zone au trecut la gradul de situaţie de urgenţă. Situaţia rămâne totuşi critică, potrivit ONU.

Somalia a fost afectată de cea mai cumplită secetă din Cornul Africii. Criza alimentară a fost agravată aici de luptele intense generate de războiul civil care devastează ţara de 20 de ani.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă