Oligarh apropiat al dictatorului Lukașenko, arestat pentru evaziune

de Avram Eliza , 13 martie 2016 - stire actualizata la ora 17:08, 13 martie 2016
Președintele Lukașenko - arhiva Rl

Omul de afaceri belarus Iuri Cij, care a fost mult timp un aliat al preşedintelui Alexandr Lukaşenko, a fost arestat pentru ''evaziune fiscală la scară largă'', au anunţat duminică autorităţile, relatează AFP şi Reuters, conform Agerpres. 

Iuri Cij (52 de ani) a fost arestat în acelaşi timp cu un grup de alte persoane, suspectate că ar fi complicii săi, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate belaruse, Dmitri Pobiarin. 

Oligarhul, care este de asemenea preşedintele clubului de fotbal Dinamo Minsk, este considerat drept una dintre cele mai influente personaje din Belarus. El a făcut obiectul unor sancţiuni din partea Uniunii Europene în 2012 pentru o presupusă susţinere financiară a regimului lui Lukaşenko. 

Justiţia europeană a recunoscut totuşi în octombrie că presupusul sprijin financiar nu a fost dovedit şi că includerea lui pe ''lista neagră'' a Uniunii Europene ''nu este justificată''. 

Uniunea Europeană a ridicat oficial în februarie sancţiunile în cazul a 170 de personalităţi belaruse, inclusiv Lukaşenko, ca răspuns la eliberarea de către Minsk a unor deţinuţi politici pe care europenii o cereau de mult timp şi ca urmare a derulării ''într-o atmosferă fără violenţă'' a alegerilor prezidenţiale în octombrie 2015.

Comentarii

  • Dadi

    13 martie 2016 18:09

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Acum PROIECTUL s-a extins si international . Vrei mai multe detalii? Solicita-le acum la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design