9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialObama vrea întăriri împotriva Zika

Obama vrea întăriri împotriva Zika

Președintele SUA, Barack Obama, a cerut sâmbătă Congresului fonduri suplimentare de luptă împotriva virusului Zika, în lipsa cărora americanii vor fi, în opinia sa, "în pericol", relatează AFP.

În cadrul alocuțiunii sale săptămânale, președintele democrat i-a îndemnat pe republicanii, care controlează cele două camere ale Congresului, să voteze pentru voturi suplimentare.

Întârzierea acestui vot "îi pune mai mult în pericol pe americani", a avertizat Obama. În februarie "am cerut Congresului finanțări de urgență considerate necesare de experți pentru a combate Zika", a reamintit președintele SUA.

Aceste fonduri sunt destinate mai ales "controlului asupra țânțarilor, pentru a stopa propagarea epidemiei, accelerării producției de vaccinuri, pentru noi teste de diagnostic și supravegherii mamelor și bebelușilor infectați", a spus Obama.

Agenția americană a medicamentului (Food and Drug Administration) a informat vineri că toate donările de sânge din Statele Unite vor fi testate pentru a vedea dacă sunt contaminate cu virusul Zika. "Există încă multă incertitudine în ceea ce privește natura și amploarea transmiterii virusului Zika", a precizat într-o declarație, Peter Marks, directorul FDA.

Femeile infectate cu Zika prezintă un risc crescut de a da naștere unui copil cu malformații ale creierului, boală denumită microcefalie, amintește AFP citat de Agerpres.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă