Obama şi Xi Jinping, convorbire pe tema provocărilor Coreei de Nord

de Roxana Petre , 05 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:09, 05 februarie 2016
Obama şi Xi Jinping, convorbire pe tema provocărilor Coreei de Nord

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său chinez Xi Jinping au avut, vineri, o convorbire telefonică ce a vizat necesitatea "coordonării eforturilor" în faţa provocărilor Coreei de Nord, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

În cursul unei convorbiri telefonice vizând 'coordonarea eforturilor' pentru a răspunde la testul nuclear din 6 ianuarie, cei doi lideri au reafirmat 
că sunt favorabili unei 'denuclearizări a Peninsulei Coreea'.

Mai mult, ei au insistat asupra 'importanţei unei răspuns internaţional puternic şi unit în faţa provocărilor Coreei de Nord, în special în cadrul unei rezoluţii semnificative a Consiliului de Securitate al ONU'. Un test cu rachetă balistică ar reprezenta 'un nou act destabilizator şi provocator', au subliniat preşedintele SUA şi omologul său chinez. 

 Phenianul, cel mai izolat regim din lume, a avertizat, marţi, că intenţionează să lanseze în curând o rachetă ce transportă un satelit. Coreea du Nord a dat asigurări că programul său spaţial are obiective pur ştiinţifice, dar SUA şi aliaţii lor în aceasta un pretext pentru programul de dezvoltare de rachete balistice intercontinentale (ICBM). Acest anunţ constituie o supralicitare a Phenianului în faţa comunităţii internaţionale care încearcă să înăsprească sancţiunile împotriva celui mai izolat regim din lume. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design