Obama: Siria nu este un concurs între mine și Putin

de Roxana Petre , 17 februarie 2016 - stire actualizata la ora 13:40, 17 februarie 2016
Obama: Siria nu este un concurs între mine și Putin

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a precizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că războiul din Siria nu ar trebui văzut ca un „concurs” între el și președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează AFP, citat de Agerpres.

Afirmația a venit în contextul în care jurnaliștii l-au întrebat dacă se simte "tras pe sfoară" de preşedintele rus a cărui armată şi-a amplificat ofensiva militară în Siria, în ultimele două săptămâni.

Astfel, Obama a declarat că acțiunea lui Putin, care a fost „nevoit să trimită propriile trupe, propria aviaţie şi că a trebui să lanseze această operaţiune militară de anvergură ” arată că poziția liderului sirian Bashar al-Assad „este slabă, şi nu puternică".

Citește și: Premierul Turciei: Situaţia din nordul Siriei, ameninţare la securitatea Turciei

Când Moscova şi-a lansat pe 30 septembrie campania aeriană în Siria, Barack Obama a atras atenţia asupra riscului unei "încurcături" pentru Rusia. 

"Chestiunea este de a şti cum se pune capăt suferinţelor, cum se stabilizează regiunea şi se opreşte acest exod masiv de refugiaţi (...) cum se pune capăt violenţei şi bombardării şcolilor, spitalelor şi civililor nevinovaţi (...) Asta vroiam să spun prin <încurcătură>", a mai spus liderul administraţiei de la Washington. 

Obama a mai declarat că Vladimir Putin crede că armata rusă poate ocupa Siria permanent și a avertizat că „asta în va costa foarte mult”.

Obama a refuzat, de la începutul crizei siriene, să implice masiv armata americană, mai ales cu trupe la sol, El mizeaază de un an şi jumătate pe o coaliţie a 65 de ţări care bombardează gruparea Statul Islamic pe teritoriul Siriei şi Irakului.

Citește și: Rusia, acuzată de crime de război de autorităţile de la Ankara. Ambasadorul Siriei la Moscova: Atacurile au fost lansate de avioane americane

"Vom continua să punem multă presiune pe ei, atât în Siria cât şi în Irak. Şi asta nu se va opri", a promis el. 

Statele Unite sunt criticate pentru lipsa lor de leadership faţă de intensificarea şi internaţionalizarea războiului, incapabile să îl împiedice pe aliatul lor turc să îi bombardeze pe kurzii sirieni şi mai puţin să împiedice Rusia să acţioneze, mai scrie AFP.

Comentarii

  • harvărzistu' ăsta-i tîmpit ! ...pe lângă că-i negru ca cioara...

    17 februarie 2016 20:28

    "...arată că poziția liderului sirian Bashar al-Assad este slabă, și nu puternică." Păi în conflict cu SUTELE DE MILIOANE DE DOLARI pompate de amerlocii parșivi în mercenari islamiști recrutați și infiltrați în Siria de Turcia criminalului Erdogan și de Arrăboaia rejelui criminal - "Saud", "Salman", "Belzebut", sau cum dra cu' se mai numește acum lustragiul petrolist al politichiei amerlocilor - cum ar putea fi poziția lui Bashar ? ...iar aviația amerlocă ce a făcut acolo timp de doi ani în care a ÎNCĂLCAT ILEGAL SPAȚIUL AERIAN AL SIRIEI, mințind că "bombardează islamiști" ? Comedie amerlocă made in Broadway..."...arată că poziția liderului sirian Bashar al-Assad este slabă, și nu puternică." Păi în conflict cu SUTELE DE MILIOANE DE DOLARI pompate de amerlocii parșivi în mercenari islamiști recrutați și infiltrați în Siria de Turcia criminalului Erdogan și de Arrăboaia rejelui criminal - "Saud", "Salman", "Belzebut", sau cum dra cu' se mai numește acum lustragiul petrolist al politichiei amerlocilor - cum ar putea fi poziția lui Bashar ?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design