21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialO nouă furtună face victime în Germania

O nouă furtună face victime în Germania

Furtunile care au afectat sudul Germaniei, însoţite pe alocuri de grindină de mărimea unei mingi de golf, au provocat rănirea gravă a două persoane, lovite de fulger, a declarat, joi, un pompier, citat de DPA, informează Mediafax.

Cele două persoane se aflau chiar lângă locul unde a lovit fulgerul, în oraşul Freiburg, la liziera Pădurii Negre, a declarat pompierul. Cele două persoane au fost transportate la spital. Echipele de salvare nu au oferit pentru moment detalii despre vârsta sau genul victimelor.

Citeşte şi: Furtuna Niklas lovește România. A făcut nouă victime în Europa

În regiunea din jurul oraşului bavarez Augsburg, câteva case au fost puternic avariate de rafalele puternice de vânt care au atins până la 120 de kilometri pe oră în timpul furtunii.

O clădire rezidenţială în care trăiau 50 de persoane a fost atât de grav avariată, încât este în pericol de prăbuşire. Martorii oculari au declarat că o minitornadă i-a smuls acoperişul. Clădirea a fost evacuată.

În satul Waldshut de la graniţa cu Elveţia, o biserică a lust foc când a fost lovită de fulger, dar incendiul a fost stins rapid de pompieri. Poliţia a declarat că “pagubele sunt considerabile”, dar nimeni nu a fost rănit.

“Pagubele pot fi de milioane”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Oraşul Freiburg a fost afectat şi de grindină de mărimea unei mingi de golf, dar care a provocat pagube minore, potrivit poliţiei locale. Ploile puternice au inundat însă străzile şi pasajele din Freiburg în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar poliţia a afirmat că apa a depăşit un metru adâncime într-unul dintre pasaje.

În comunitatea bavareză Aichach-Friedberg, poliţia a afirmat că furtuna a durat doar 15 minute, dar a avariat câteva acoperişuri şi ziduri, smulgând din rădăcini mai mulţi copaci. Acoperişul unui liceu din Aichach a fost smuls în timpul furtunii.

Serviciul de meteorologie german a ridicat, joi dimineaţa, toate alertele de vreme rea.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă