11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialO navă militară a Rusiei s-a ciocnit cu un vas cargo în...

O navă militară a Rusiei s-a ciocnit cu un vas cargo în apele Turciei. Șeful guvernului de la Ankara l-a anunțat personal pe premierul Medvedev. Nava militară s-a scufundat după impact

UPDATE: Nava militară s-a scufundat după ce s-a ciocnit cu vasul cargo ce a plecat din Portul Constanța miercuri seara. Nu s-au înregistrat victime în urma acestui accident, autoritățile marine ruse intervenind cu mai multe vase și cu un elicopter.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H a plecat miercuri dimineaţă din Portul Midia, iar miercuri seară făcuse o scurtă escală în Portul Constanţa.

Nava sub pavilion Togo are la bord 8.800 de oi şi are ca destinaţie Iordania, relatează postul turc NTV. Potrivit unor surse citate de presa turcă, nava a suferit avarii în partea frontală în urma coliziunii, dar poate continua cursa.

O navă militară de cercetare din cadrul Flotei ruse a Mării Negre s-a ciocnit, joi, cu un vas civil în zona Strâmtorii Bosfor, anunță agențiile de presă internaționale.

Nava de cercetare Liman s-a ciocnit de vasul cargo Youzarsif H. În echipajul navei rusești nu există persoane rănite.

Garda de Coastă a Turciei i-a evacuat pe cei 78 de militari ruși cu ajutorul bărcilor cu motor. Accidentul s-a produs la 40 de kilometri nord-vest de Strâmtoarea Bosfor.

Ciocnirea s-a produs în condiții de ceață și vizibilitate scăzută. Nava Liman a suferit o spărtură sub nivelul apei. Rusia a trimis în sprijinul acesteia alte nave din Flota Mării Negre precum și un avion de transport AN-26.

Vasul militar al Rusiei este construit în anul 1970 în Polonia. Se pare că nu are armament la bord dar are o stație radar de supraveghere precum și un detector hidroacustic apt să monitorizeze deplasarea navelor de suprafață și a submarinelor.

Nava cu care s-a ciocnit este sub pavilionul statului Togo. Nu există încă date despre situația acesteia sau a echipajului ei. Nava sub pavilion togolez era încărcată cu oi vii, plecase din portul românesc Midia și avea ca destinație portul Aqaba din Iordania.

Mass-media din Rusia anunțase inițial că nava cargo se numește Ashot-7.

Potrivit unor surse neoficiale, premierul Turciei, Binali Yildirim, i-a telefonat personal premierului Rusiei, Dmitry Medvedev, pentru a-l anunța despre acest accident.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă