O fostă agentă FBI s-a căsătorit cu teroristul pe care îl investiga, plecând în Siria să fie alături de el

de Iulia Iancu , 03 mai 2017 - stire actualizata la ora 17:19, 03 mai 2017

O fostă agentă a FBI, Daniela Greene, s-a căsătorit cu teroristul grupării ISIS pe care îl investiga, un rapper german radicalizat, Denis Cuspert informează CNN, potrivit Agerpres.

Denis Cuspert a ajuns în atenția serviciilor de informații pentru activitatea sa de recrutare a unor adepți ai acestei grupări. În Germania era cunoscut sub numele de Deso Dogg, iar în Siria sub cel de Abu Talha al-Almani. Artistul extremist l-a amenințat pe președintele Barack Obama printr-un gest prin care sugera că-i taie gâtul și a apărut în înregistrări video de propagandă ale SI, inclusiv într-unul în care ținea în mână capul unui om care fusese decapitat.

Agenta Greene a fost angajată ca traducătoare de către FBI, însă, aceasta a plecat în Siria, în 2014, mințindu-și superiorii de la Washington cu privire la destinația sa. Mai mult decât atât, ea l-a avertizat pe teroristul cu care se căsătorise că este monitorizat. Însă, în timp, și-a dat seama de greșeala făcută și a decis să revină în SUA, unde a fost arestată. Pentru că s-a dovedit cooperantă, Greene a fost condamnată la doi ani de închisoare, fiind eliberată în vara anului trecut.

Comentarii

  • Katze

    03 mai 2017 22:41

    Ce proasta! Azi am citit numai stiri socante! Din pacate avem si noi in Romania simpatizanti de musulmani si le mai face si propaganda pe facebook .Cine plateste asa ceva?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design