11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Echipa de observatori OSCE, dispărută în estul Ucrainei, a fost eliberată

UPDATE. Echipa de observatori OSCE, dispărută în estul Ucrainei, a fost eliberată

UPDATE.  Echipa Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărută miercuri la Doneţk a fost eliberată în cursul serii, informează AFP, citată de Mediafax. OSCE anunţase că pierduse legăturile cu o echipă de observatori formată din 11 membri.

Echipa se afla în vestul oraşului Doneţk şi urma să meargă la Dnipropetrovsk.

Toți membrii echipei OSCE au revenit la bază miercuri seară, după ce au fost reţinuţi câteva ore la un punct de control al separatiştilor proruşi.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a pierdut contactul cu încă o echipă de observatori trimişi în estul Ucrainei, anunţă organizaţia, informează Mediafax.

"Miercuri la prânz, Misiunea specială de monitorizare a OSCE trimisă în Ucraina a pierdut contactele cu o echipă detaşată în zona Doneţk. Echipa se afla în vestul oraşului Doneţk şi urma să meargă la Dnipropetrovsk", precizează OSCE.

"Echipa care a dispărut miercuri este formată din 11 membri", precizează OSCE.

Este vorba de doi observatori din Bulgaria, de un austriac, un olandez, un finlandez, un italian, un norvegian, un polonez, un rus, un slovac şi un american.

Alţi patru observatori OSCE sunt dispăruţi de luni în regiunea Doneţk.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă