11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNumele soțului gay al premierului Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost omis de...

Numele soțului gay al premierului Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost omis de Casa Albă din descrierea fotografiei oficiale a partenerilor liderilor NATO

Casa Albă a omis numele lui Gauthier Destenay, soţul premierului Luxembourgului Xavier Bettel, din descrierea fotografiei oficiale a partenerilor liderilor NATO, făcută săptămâna aceasta la summit-ul de la Bruxelles, relatează The Guardian.

Destenay, un arhitect belgian, s-a căsătorit cu Bettel în 2015, devenind primul soţ de acelaşi sex al unui lider al unui stat membru UE.

Prima doamnă a SUA, Melania Trump, a fost identifictă de două ori în descrierea iniţială a fotografiei oficiale, făcută de Andrea Hanks şi publicată pe Facebook, alături de alte poze făcute în timpul turneului de nouă zile al lui Trump. Numele lui Destenay a fost trecut ulterior în descriere.

Explicaţia originală era: “Prima Doamnă Melania Trump alături de regina Mathilde a Belgiei şi alţi parteneri ai liderilor NATO: Prima Doamnă a Turciei, Emine Erdogan, a Islandei, Thora Margret Baldvinsdottir; Prima Doamnă a Franţei Brigitte Trogneux; Prima Doamnă Melania Trump; a Sloveniei Mojca Stropnik; a Bulgariei Desislava Radeva; a Belgiei Amélie Derbaudrenghien şi a Norvegiei Ingrid Schulerud, în timpul vizitei ei de joi, 25 mai 2917, la Palatul Regal din Bruxelles”.

Destenay, zâmbind şi îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cu cămaşă albă şi cu cravată albastru deschis, este vizibil clar în fotografie, în spatele Melaniei Trump. De altfel, apariţia sa în fotografiile de grup de la Bruxelles, de săptămâna aceasta, a provocat numeroase comentarii în presă şi în mediul online.

Spre deosebire de alte părţi ale moştenirii lui Barack Obama, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu a fost pusă încă sub semnul întrebării în timpul preşedinţiei lui Donald Trump.

Căsătoria lui Destenay şi Bettel nu este prima între persoane de acelaşi sex la nivelul liderilor politici ai lumii. În 2010, premierul islandez Johanna Siguroardottir a devenit primul lider în exerciţiu din lume care s-a căsătorit cu partenera sa de acelaşi sex.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă