13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. NATO își crește influența în estul Europei. Exercițiu cu 3500 de...

VIDEO. NATO își crește influența în estul Europei. Exercițiu cu 3500 de militari în Germania, cu participarea unor țări apropiate Rusiei

Peste 3500 de militari din țări NATO și partenere finalizează, în Germania, un exercițiu multinațional coordonat de Forțele Terestre americane din Europa.

Exercițiul, denumit Combined Resolve VII, se desfășoară în complexul de poligoane militare Grafenwoehr și Hohenfels din sud-estul Germaniei.

Militarii participanți provin din 16 state. Unele dintre ele sunt membri vechi ai NATO (SUA, Franța și Belgia), altele sunt țări recent intrate în Alianță (Polonia, Ungaria, Bulgaria, România) iar altele doresc o intensificare a relației cu NATO (Ucraina, Republica Moldova). La exercițiul condus de SUA participă însă și două țări mai apropiate, prin tradiție, de Rusia decât de NATO, acestea fiind Armenia și Serbia.

Citește și:  Statele Unite și-au mutat avioanele din România în Bulgaria, pentru a-i proteja spațiul aerian

SUA au trimis la acest exercițiu militari și tehnică din cadrul Brigăzii 1 Blindate.

Prima fază a exercițiului s-a derulat în perioada 8 – 15 septembrie. În zilele următoare se vor desfășura trageri reale combinate, ale mai multor categorii de trupe, în cele două poligoane din Germania.

Armata Română a trimis la exercițiul din Germania circa 250 de militari din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”. Militarii români din Forţele Terestre participă la exercițiile din seria Combined Resolve începând cu anul 2014. Batalionul 33 de la Curtea de Argeș este a cincea structură românească instruită în Germania în cadrul acestor exerciţii.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă