15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialNATO: Trupele rusești sunt tot în Ucraina

NATO: Trupele rusești sunt tot în Ucraina

Forţele ruse se află "în continuare pe teritoriul Ucrainei", a declarat generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa.

"În ceea ce priveşte prezenţa forţelor armate ruse pe teren, confirm că ele sunt în continuare pe teritoriul Ucrainei", a declarat generalul Breedlove, generalul în cursul unei reuniuni NATO de la Vilnius, fără a preciza numărul de militari ruşi care ar fi în Ucraina, scrie Mediafax.

Generalul american a afirmat că armistiţiul încheiat pe 5 septembrie între separatişti şi forţele de la Kiev "există doar pe hârtie" şi că "ceea ce se întâmplă pe teren este cu totul altă istorie". "Dar sperăm că această situaţie se va schimba", a adăugat el.

"Fluxul neîncetat al forţelor ruse şi al celor proruse peste frontieră face practic imposibilă estimarea numărului lor", a declarat generalul, într-o conferinţă de presă la Vilnius.

În cursul unei reuniuni de două zile, şefii de stat major din cadrul NATO au discutat despre securitatea regională şi despre relaţiile lor cu Rusia, în contextul în care o nouă încetare a focului a fost semnată la Minsk între separatişti şi Kiev.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă