NATO: Trupele rusești sunt tot în Ucraina

de Alexandru Ion , 20 septembrie 2014 - stire actualizata la ora 22:08, 20 septembrie 2014
NATO: Trupele rusești sunt tot în Ucraina

Forţele ruse se află "în continuare pe teritoriul Ucrainei", a declarat generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa.

"În ceea ce priveşte prezenţa forţelor armate ruse pe teren, confirm că ele sunt în continuare pe teritoriul Ucrainei", a declarat generalul Breedlove, generalul în cursul unei reuniuni NATO de la Vilnius, fără a preciza numărul de militari ruşi care ar fi în Ucraina, scrie Mediafax.

Generalul american a afirmat că armistiţiul încheiat pe 5 septembrie între separatişti şi forţele de la Kiev "există doar pe hârtie" şi că "ceea ce se întâmplă pe teren este cu totul altă istorie". "Dar sperăm că această situaţie se va schimba", a adăugat el.

"Fluxul neîncetat al forţelor ruse şi al celor proruse peste frontieră face practic imposibilă estimarea numărului lor", a declarat generalul, într-o conferinţă de presă la Vilnius.

În cursul unei reuniuni de două zile, şefii de stat major din cadrul NATO au discutat despre securitatea regională şi despre relaţiile lor cu Rusia, în contextul în care o nouă încetare a focului a fost semnată la Minsk între separatişti şi Kiev.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design