16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNATO, atac la adresa Moscovei: Decizia de suplimentare a capacităţilor nucleare poate...

NATO, atac la adresa Moscovei: Decizia de suplimentare a capacităţilor nucleare poate avea consecinţe “periculoase”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, marți, că decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacităţilor nucleare este un gest “provocator”, care poate avea consecinţe “destabilizatoare” şi “periculoase”, informează Mediafax.

“Aceste provocări nucleare ale Rusiei sunt nejustificate şi pot avea consecinţe destabilizatoare şi periculoase”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

În acest context, secretarul general al NATO a precizat că decizia Rusiei de mărire a arsenalului nuclear reprezintă unul din motivele pentru care Alianța Nord-Atantică a decis creșterea capacității de reacție.

“Abordăm această atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care creştem capacitatea de reacţie şi pregătirea forţelor noastre”, a adăugat Stoltenberg.

Mai mult, Jens Stoltenberg a ținut să precizeze că alianța va face tot ce poate pentru a apăra statele membre în faţa oricăror ameninţări.

“Vom reacţiona pentru a ne asigura că NATO va deveni o Alianţă care să furnizeze modalităţi de disuasiune şi apărare a tuturor statelor membre în faţa oricăror ameninţări”, a subliniat Stoltenberg.

Vladimir Putin a anunțat, marți, că Rusia va avea în acest an noi rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă.

Citește și: Rusia își mărește ARSENALUL nuclear. Forțele nucleare vor fi dotate cu 40 rachete balistice

”Forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta”, a afirmat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar ”Armata-2015”, la Kubinka, în apropiere de capitala rusă, relatează Interfax.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă