Mitinguri în Rusia la un an de la asasinarea disidentului Boris Nemţov

de Gabriela Lupu , 27 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:02, 27 februarie 2016
Mitinguri în Rusia la un an de la asasinarea disidentului Boris Nemţov

Mitinguri de amploare in zeci de orase din Rusia si din lume, la un an de cand opozantul rus Boris Nemtov a fost impuscat mortal in centrul Moscovei, anunţă B1.ro. 

La Moscova, 50 de mii de oameni sunt asteptati, potrivit autoritatilor. Autoritatile ruse au anuntat recent ca au finalizat ancheta legată de moartea lui Nemțov.

Cinci suspecți ceceni au fost acuzati de asasinat la comandă. Presupusul organizator al asasinatului este insa în continuare în libertate. 

Oamenii din Moscova, Sankt Petersburg Kazan, Samar si Krasnodar au dorit să îi aducă un omagiu disidentului Boris Nemţov, asasinat în urmă cu un an chiar lângă Kremlin.

Mişcări de amploare în memoria omului politic au fost anunţate şi în mai multe capitale europene,

Nemţov, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Vladimir Putin a fost asasinat in noapte de 27 spre 28 februarie 2015 in centrul Moscovei.

Cu putin timp inainte, Nemtov declara ca se teme de presedintele rus si ca acesta ar putea sa il ucida din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.

La momentul respectiv, Putin a condamnat crima. Presedintele rus a spus ca uciderea liderului opozitiei "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare".

Ancheta cu privire la asasinarea lui Nemţov, a fost finalizată la inceputul acestui an. cinci suspecţi, arestaţi în Cecenia au fost acuzaţi.â

Asta în timp ce presupusul organizator al asasinatului, Ruslan Mahudinov, un membru al forţelor de securitate ale liderului cecen Ramzan Kadîrov, este în continuare în libertate.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design