7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMitinguri în Rusia la un an de la asasinarea disidentului Boris Nemţov

Mitinguri în Rusia la un an de la asasinarea disidentului Boris Nemţov

Mitinguri de amploare in zeci de orase din Rusia si din lume, la un an de cand opozantul rus Boris Nemtov a fost impuscat mortal in centrul Moscovei, anunţă B1.ro. 

La Moscova, 50 de mii de oameni sunt asteptati, potrivit autoritatilor. Autoritatile ruse au anuntat recent ca au finalizat ancheta legată de moartea lui Nemțov.

Cinci suspecți ceceni au fost acuzati de asasinat la comandă. Presupusul organizator al asasinatului este insa în continuare în libertate. 

Oamenii din Moscova, Sankt Petersburg Kazan, Samar si Krasnodar au dorit să îi aducă un omagiu disidentului Boris Nemţov, asasinat în urmă cu un an chiar lângă Kremlin.

Mişcări de amploare în memoria omului politic au fost anunţate şi în mai multe capitale europene,

Nemţov, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Vladimir Putin a fost asasinat in noapte de 27 spre 28 februarie 2015 in centrul Moscovei.

Cu putin timp inainte, Nemtov declara ca se teme de presedintele rus si ca acesta ar putea sa il ucida din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.

La momentul respectiv, Putin a condamnat crima. Presedintele rus a spus ca uciderea liderului opozitiei "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare".

Ancheta cu privire la asasinarea lui Nemţov, a fost finalizată la inceputul acestui an. cinci suspecţi, arestaţi în Cecenia au fost acuzaţi.â

Asta în timp ce presupusul organizator al asasinatului, Ruslan Mahudinov, un membru al forţelor de securitate ale liderului cecen Ramzan Kadîrov, este în continuare în libertate.

Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...
Ultima oră
Pe aceeași temă