Mircea Geoană a fost în vizită la Craiova. Ce temă de interes public le-a semnalat oltenilor

de Mihai Diac , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:08, 19 februarie 2016
Londra

Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc, a declarat vineri, la Craiova, că este inacceptabil ca subiectul care se dezbate în aceste zile la Bruxelles, la Consiliul European, pe tema condiţiilor privind rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care ar putea crea un precedent la Curtea Europeană de Justiţie, să nu fie supus dezbaterii publice şi politice în România, informează Agerpres.

Geoană a afirmat că decizia de la Bruxelles va afecta sute de mii de români care lucrează în Marea Britanie, iar absenţa unei dezbateri "robuste", "democratice" pe acest subiect face ca poziţia României în Uniunea Europeană să fie şi mai şubredă. 

"Ieri şi azi la Bruxelles Consiliul European discută două teme foarte importante: una legată de rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a condiţiilor pe care premierul britanic le solicită Consiliului European, colegilor săi preşedinţi de state sau şefi de guverne pentru ca la referendumul din luna iunie Marea Britanie să decidă dacă rămâne sau iese din Europa şi a doua dimensiune este cea a migraţiei care continuă să tulbure şi să răvăşească Europa. În Marea Britanie trăiesc 175.000 de români, peste 5.000 de medici şi cadre medicale din România. Sunt români în alte state europene şi mai numeroşi decât în Marea Britanie. Şi de aceea, ceea se va decide azi la Bruxelles, oricât de complicată ar fi ecuaţia, trebuie să primească şi în România o atenţie autentică şi o dezbatere publică şi politică autentică ceea ce nu s-a întâmplat până acum. (...) Absenţa dezbaterii asupra unui subiect extrem de important care ne afectează prezentul şi viitorul este inacceptabilă într-un stat democratic european. Şi cred că absenţa acestei conversaţii robuste, democratice, cu argumente pro şi contra, face ca poziţia României în Europa să fie şi mai şubredă şi capacitatea liderilor români de a negocia condiţii în care să apărăm interesele României şi românilor este mult mai şubredă", a spus Geoană, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Comentarii

  • Joana dragostea mea!

    19 februarie 2016 17:32

    Pai ce putea sa le spuna la niste fosile comunistoide, poate sa stabileasca mercurialul la lubenite! Un oras ca si politicienii votati de un sfert de secol, prafuit, invechit, tiganizat, mafiotizat, si cu regret....indobitocit.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design