10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul conservator Boris Johnson susține că dacă laburistul Corbyn devine premierul Marii...

Ministrul conservator Boris Johnson susține că dacă laburistul Corbyn devine premierul Marii Britanii, “leii” de la Bruxelles o să îl “mănânce la micul dejun”

Ministrul britanic de externe, conservatorul Boris Johnson, a pus marți la îndoială capacitatea liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a negocia pentru Brexit, susținând că acesta din urmă ar fi un negociator slab pe care oficialii de la Bruxelles l-ar "mânca" la micul dejun, transmite agenția EFE citată de Agerpres.

Vorbind în timpul unei reuniuni electorale desfășurate cu două zile înaintea alegerilor legislative anticipate, Boris Johnson a afirmat că se 'cutremură' doar la gândul că liderul laburist ar putea ajunge la putere și a estimat că un guvern condus de Corbyn 'va impune impozite distructive'.

În opinia șefului diplomației de la Londra, numai un guvern condus de actualul premier conservator Theresa May poate obține un acord onorabil cu Bruxelles-ul la negocierile privind condițiile ieșirii Marii Britanii din UE.

'Este absolut crucial ca joi să alegem un guvern care să negocieze cu curaj, determinare, optimism și încredere', a indicat Johnson. 'O echipă de negociatori laburiști va fi la Bruxelles precum o familie de ierbivori într-o cușcă cu lei. I-ar mânca la micul dejun', crede el, sugerând astfel că îl consideră un negociator slab pe Corbyn, despre care se știe însă că este vegetarian.

În opinia lui Johnson, Corbyn este un politician lipsit de fermitate și care ar fi incapabil să se confrunte cu interlocutori precum președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul german Angela Merkel sau președintele Franței, Emmanuel Macron.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă