10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul chinez de Externe amenință că "un război ar putea izbucni în...

Ministrul chinez de Externe amenință că “un război ar putea izbucni în orice moment” în Coreea de Nord

Wang Xi, ministrul chineze de Externe, a avertizat, vineri, că există riscul ca "în orice moment" să izbucnească un război în Coreea de Nord, potrivit Reuters. El a mai spus că dacă un război va începe, nimeni nu va ieși câștigător.

"Dacă un război va avea loc, rezultatul va fi o situaţie în care toată lumea pierde şi nimeni nu va ieşi câştigător", a declarat Wang Xi în cursul unei conferinţe de presă cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

Ministrul chinez a adăugat că cine va provoca un conflict "trebuie să-şi asume responsabilitatea istorică şi să plătească preţul corespunzător".

"Dialogul este singura soluţie posibilă", a adăugat Wang Xi.

Afirmaţiile oficialului chinez au loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

"Am mare încredere într-o abordare adecvată a Chinei faţă de Coreea de Nord", a transmis Donald Trump prin Twitter joi dimineaţă.

"În cazul în care China nu va putea face acest lucru, vor interveni Statele Unite şi aliaţii acestora", a atras atenţia Donald Trump.

"Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată", a mai declarat liderul Statelor Unite.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă