20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMinistru ungar al Dezvoltării, în vizită la Harghita: Pentru Ungaria nu este...

Ministru ungar al Dezvoltării, în vizită la Harghita: Pentru Ungaria nu este indiferent ce se va întâmpla duminică şi după alegeri. Suntem interesaţi să existe o reprezentare puternică din partea comunităţii maghiare în Parlament

Ungurii sunt „interesați de o reprezentare puternică din partea comunităţii maghiare în Parlamentul României”. Astfel, pentru Ungaria „nu este indiferent ce se va întâmpla duminică şi după alegeri”, a declarat, vineri, ministrul ungar al Dezvoltării, Seszták Miklós, la Harghita, potrivit News.ro.

„Pentru Guvernul Ungariei şi pentru Ungaria nu este indiferent ce se va întâmpla duminică şi după alegeri, noi suntem interesaţi să existe o reprezentare puternică din partea comunităţii maghiare în Parlamentul României”, a spus ministrul ungar al Dezvoltării.

Potrivit acestuia, vizitele pe care reprezentanții Guvernului de la Budapesta le-au efectuat, în ultimele săptămâni, în România, „nu sunt întâmplătoare”, ci sunt legate de scrutinul de duminică.

„Ieri a fost premierul Orbán (Viktor Orban – n.r.) la Satu Mare, cu două săptămâni în urmă a fost preşedintele Parlamentului, domnul Kövér (László – n.r.), a fost şi vicepremierul acum două-trei săptămâni, toate aceste prezenţe nu sunt întâmplătoare. Mesajul pentru maghiari: să meargă la vot în număr cât mai mare şi să voteze pentru lista UDMR, pentru această listă de cooperare, de conlucrare cu PCM”, a mai spus Seszták Miklós.

Întrebat cum apreciază evoluţia relaţiilor economice dintre România şi Ungaria, ministrul ungar al Dezvoltării a afirmat că, deşi au fost şi sunt întâlniri permanente între specialişti, nu se poate vorbi despre o schimbare radicală.

„O schimbare radicală încă nu s-a întâmplat şi sunt convins că după aflarea rezultatului şi după ce vom şti ce echipă va guverna, vom putea lua legătură cu noua echipă şi vom putea dezvolta şi proiecta şi aceste relaţii pentru viitor, Sigur, pentru noi este important să fim prezenţi, în această perioadă, cu prezenţă economică şi în Transilvania şi în România, dar aşteptăm să vedem cu cine discutăm”, a spus Seszták Miklós. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vizitat, vineri, împreună cu Seszták Miklós, ministrul ungar al Dezvoltării, patinoarul din Cârţa, judeţul Harghita, comuna natală a liderului UDMR.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă